Hvad er roaming?

Kort sagt er roaming en funktion, hvor din (supporterede) radio selv finder den repeater, som kan levere det bedste signal. Hvis du har programmeret din radio på den rette måde, eks. ved brug af codeplugs her fra siden, behøver du ikke selv indstille hvilken repeater, din radio kan/skal nå. Det kan gøres automatisk ved at slå roaming til. Udfra forud indstillede kriterier, vil radiosen selv scanne netværket og forbinde til den repeater med bedst signal. Alt sammen uden at man lægger mærke til det.

De fleste radioer fra de kendte mærker som Motorola og Hytera har denne funktion tilgængelig. De billigere modeller, oftest kendt som “kina radioer”, mangler denne funktion som standard. Dette gør dem ikke uanvendelig på DMR, man skal så selv sørge for at skifte repeater, når man bevæger sig udenfor dækningsområde og ind i et nyt. Lige som på analoge repeatere.

Har du spørgsmål eller vil vide mere om roaming, så stil gerne spørgsmål inde i vores forum.